Voor leden, kennissen, buurtbewoners is dit een mooie gelegenheid om bij te praten, contacten te leggen en zich te laten inspireren.
Maak jij lekkere kruidenmengsels voor een heerlijke thee? Of liever wijn, bier, kruidenolie, kruidenazijn of pesto? Is jouw confituur ongeëvenaard? Heb jij een overschot aan groenten of fruit? Leggen jouw kippen zoveel eieren dat je er lekkere advocaat kan van maken? Is jouw herfstsoep bijzonder en wil je anderen ervan laten proeven? Maak je zalf of andere verzorgingsproducten? Wil je pannenkoeken of wafels bakken? Kan jij wilgentenen vlechten? Schapenwol spinnen? Honing slingeren? Oefen jij een oude ambacht uit? Ken je wat van keramiek of beeldhouwen…. Je mag ruilen, uitdelen, verkopen aan een democratische prijs.
Wie een moestuin heeft, kent successen en overschotten. Die willen we graag bewaren voor de komende periode van schaarste.
Rond dit thema bieden we inspiratie in ons proevertjesbuffet. Je kan er inspiratie opdoen om je oogst op een eenvoudige manier te verwerken zodat je er langer van kan genieten.
Er valt niet alleen te proeven, ook de recepten zijn beschikbaar.
Heb je zelf een ‘topcreatie’ en wil je die delen met anderen? Breng dan een potje (+/- 500ml) + recept en werkwijze (op papier) mee.
Samen maken er weer een leuk feest van.
Kandidaat standhouder of helper: a.u.b. vooraf afspraken maken met erik.liekens@gmail.com
Wanneer: Zondag 13 oktober, 13u30-17u
Waar: Velt-tuin, Bergstraat 9 – 2930 Brasschaat